LAVENDER'S STORY

LAVENDER'S STORY

Thursday, 10 January 2013

Dapat pun Set Berpantang Amway :)

Yeay!! setelah berusaha tanpa jemu mencari orang yg boleh tolong belikan aku set bersalin Amway, akhirnye tadi cousin aku telah mengkompemkan bahawa dia dah tolong belikan dah set Bersalin Amway Tropical Herbs yg cam aku order tu... 

Ye la, melalui pembacaan aku, harga set tu lbey kurang RM 290 & mmg complete la siap ada bengkung smua...Nak dijadikan cerita, sebab aku ni tiap hari baca blog macam2, maka ada la 1 hari tu aku baca blog apentah da x hengat, dia dpt beli set bersalin Amway tu pd harga RM 240 la lbey kurang sbb beli thru orang yg ada membership ngan Amway..banyak kot beza harga dia,kan..Maka sejak dari saat tu la aku berusaha carik org yg ada membership Amway. Sebenarnye aku berjaya dptkan beberapa org yg blh dapatkan harga member price, tp x de pun yg blh bg below RM 250.. Ada tu bg RM 270 la, RM 260 la, etc.. Sbnrnye aku xde r kisah sgt, tp sbb da terbaca org tu beli below RM250, jd aku cam nk tunggu & lihat la dulu sementara lmbat lg nk besalin kan...

dalam dok pk2 tu, ada makcik aku dtg umah 1 haritu sbb melawat akak aku baru pas bersalin..pastu aku pun tanyela anak die i.e. cousin aku ni dl dia berpantang guna produk apakah & dia cakap dia guna NR.. Aku tnye dia, dia xde membership Amway ke.. Upenye mak dia ahli Amway..pastu aku mls nk pk2 dah, beli thru makcik sndr lagi sng,kan..At least klu harga lbih drpd RM250 pun aku xde r kisah sgt sbb sedara mara pun..hahaha... Kirenye mmg da final la tu aku mintak dia je belikan ngan harga member price..

Harini cousin aku tu msg aku & she informed me that she had bought the Confinement set tu..Guess how much the price?? Harga asal is RM294.... member price is RM234.... Yahuuuuuu!!!! kan banyak penjimatan di situ..Bestnye..X sabo plak nk tgk bende ni...Alhamdulillah..lega da urusan set berpantang ni da setel..harap2 aku akan berjaya berpantang dgn penuh disiplin & dedikasi..hikhikhik..klu x guna kang, wat bazir je~~~~jadi nilah bendenye yg aku akan dapat kang..

Apa yg ada dalam Set ni uollz???

Set lengkap ini mengandungi 10 produk untuk diamalkan oleh si ibu dan bayi. Ia terbahagi kepada 2 bahagian :

1. Untuk dimakan:

* Teh Herba
* Kapsul Lepas Bersalin 1
* Kapsul Lepas Bersalin 2

2. Untuk kegunaan luaran:

* Herba Pembersih Wanita
* Herba Mandian
* Minyak Urut Herba
* Minyak Bayi
* Campuran Peramping Perut
* Campuran Penghangat Badan
* Campuran Penenang

Yang paling best ialah...dapat  PERCUMA Bengkung! hehehe..tu pasal la aku mmg da aim nk amik set ni bebanding set2 lain...harap2 berkesan la dlm membantu mengembalikan bentuk badan serta menyihatkan badan..cewahhh :)

So kesimpulannye, sebelum beli apa2 barang, sile survey puas2 serta kne la pandai berusaha utk dapatkan harga yg paling berbaloi... Sebagai pembeli, sile gunakan hak anada sebagai pengguna,k... Ok, tu je utk kali ni...Papai

No comments:

Post a Comment